Website in English
Mobiel

Taalcursus Nederlands Almere
Marnix Gijsenstraat 31
1321 AJ ALMERE
Tel. +31(0)36 5367482
Mob. +31(0)6 20467975
E-mail: info@suitcase.nl

Taalcursus Nederlands Almere

Een intensieve cursus Nederlands waar je studeert met gemotiveerde studenten vind je bij Suitcase talen In Almere. Je kunt Nederlands leren in een groepsles in Almere-Literatuurwijk, of  met privé-les.

Bij Suitcase talen zijn de cursussen Nederlands van hoge kwaliteit. Deelnemers noemen als sterke punten: goed georganiseerd, een zeer professionele docent en kleine groepen. Lees de beoordelingen in reacties studenten!

Studenten van Suitcase talen betalen hun studie zelf of krijgen hun cursus vergoed door hun werkgever. Studeren met een lening van de DUO-groep is bij Suitcase talen niet mogelijk.


De groepscursussen Nederlands in Almere

Beginners januari mei 2019Deelnemers aan de groepscursussen Nederlands in Almere zijn hoogopgeleid. Ze hebben in eigen land een hogere beroepsopleiding of universiteit bezocht. Sommigen zijn inburgeringsplichtig, anderen zijn expats of kennismigranten. Een deel van de studenten is partner van een Nederlander en een ander deel werkt bij internationale bedrijven. Studenten van Suitcase talen zijn doelgericht en ambitieus. Sommigen sluiten hun studie af met het Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2
Als je bij Suitcase talen Nederlands als tweede taal (NT2) wilt leren in een groepscursus, heb je 2 x per week 2 uur les. Je zit in een groep van 2-9 deelnemers. Je hebt je intensieve taalcursus Nederlands aan het einde van de middag (17.30-19.30 uur) of wat later in de avond (19.45-21.45 uur). Je besteedt per week 6-8 uur aan huiswerk en probeert thuis of op het werk zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Vanaf 2020 is de B2-les op zaterdag.

 

Inburgeren bij Suitcase talen

In 2021 komt er een nieuwe wet op de Inburgering. Tot de nieuwe wet kunt u bij Suitcase talen studeren volgens de hieronder genoemde opties. In 2020 volgen aanpassingen in het lesprogramma.

 

 

Opties Inburgering
Naam examen Inburgeringsexamen Staatsexamen NT2 I Staatsexamen NT2 II
Exameneisen taalniveau A2
ONA
taalniveau B1
ONA
taalniveau B2
ONA
Geeft recht op permanent verblijf
naturalisatie
permanent verblijf
naturalisatie
mbo
permanent verblijf
naturalisatie
hbo, universiteit
  Studietraject bij Suitcase talen
Cursus Beginners A2
4 maanden 2x pw
Beginners A2
4 maanden 2x pw
Beginners A2
4 maanden 2x pw
Cursus   -   B1
4 maanden 2x pw
B1
4 maanden 2x pw
Cursus - - B2
4 maanden 2x pw
Examentraining Inburgeringsexamen ofStaatsexamen I Studenten studeren zelfstandig online Studenten studeren zelfstandig met examentrainer (boek)  
Examentraining
Staatsexamen II
-  - 2 maanden 1x pw
ONA Studenten studeren zelfstandig online

Studenten studeren zelfstandig online

Studenten studeren zelfstandig online

Kosten examens € 210,- KNM+ONA € 80,- € 180,- KNM+ONA € 80,- € 180,- KNM+ ONA € 80,-
Totale cursusduur 4 maanden 8 maanden 14 maanden

Optie 1: Inburgeren met het Inburgeringsexamen  op A2

Geslaagd voor het examen, schooltas en vlagJe bent geslaagd voor het Basisexamen Inburgering buitenland. Je wilt het   Inburgeringsexamen Nederland afleggen met de onderdelen Spreken, Luisteren, Lezen en Schrijven. Als je geen werk hebt, moet je bovendien slagen voor KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij)en ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt)

Bij Suitcase talen volg je vier maanden groepsles om te taal te leren op niveau A2: Beginners A2

Studenten die werken, kunnen ontheffing aanvragen van ONA. Studenten die wel ONA moeten doen, studeren zelfstandig online.

Suitcase talen helpt je dus wel om om taalniveau A2 voor het Inburgeringsexamen te bereiken, maar geeft geen examentraining voor het Inburgeringsexamen. Je kunt alle alle examenonderdelen gratis trainen op oefenen inburgeringsexamens

Bij Suitcase talen kunt u zich tot de zomer van 2020 nog voorbereiden op Staatsexamen NT2 Programma II. Zodra er duidelijkheid is over de nieuwe Wet op de Inburgering, volgen aanpassingen in het lesprogramma..

Download het studieoverzicht met prijzen (pdf).

Optie 2: inburgeren met Staatsexamen I tot de zomer van 2020

Friese molen met zonsondergangJe doet Staatsexamen NT2 Programma I na deelname aan twee avondcursussen (BeginnersA2 en B1.

Als examentraining kun je je thuis zelfstandig voorbereiden met staatsexamentrainers (boeken).

Na slagen voor het Staatsexamen I op taalniveau B1 en nadat je hebt voldaan aan de eisen voor ONA heb je aan je inburgeringsplicht  voldaan en mag je een permanente verblijfsvergunning of naturalisatie aanvragen. Op taalniveau B1 (zie taalniveaus CEFR) spreek en schrijf je voldoende Nederlands om sociaal te functioneren, ook in een eenvoudige baan. Je hebt bovendien toegang tot een middelbare beroepsopleiding (mbo) als je een Nederlandstalige beroepsopleiding wilt volgen.

Download het studieoverzicht met prijzen (pdf).

Optie 3: inburgeren met Staatsexamen II tot de zomer van 2020

botanische tulpenJe doet Staatsexamen NT2 Programma II na deelname aan drie avondcursussen (BeginnersA2, B1en B2. Daarna doe je op 8 zaterdagen de examentraining Staatsexamen II. Je  moet bovendien voldoen aan de eisen van ONA.

Met het Staatsexamen NT2 Programma II op taalniveau B2 (zie taalniveaus CEFR)  en ONA heb je aan je inburgeringsplicht  voldaan en mag je een permanente verblijfsvergunning of naturalisatie aanvragen. Je spreekt en schrijft ruim voldoende Nederlands om sociaal te functioneren en al je zaken te kunnen regelen. Je hebt bovendien toegang tot een Nederlandse hbo of universiteit om daar een Nederlandstalige studie te volgen. Je hebt de taalbasis gelegd om een hogere functie bij een Nederlands bedrijf of instelling te kunnen vervullen.

Download het studieoverzicht met prijzen (pdf).

       

Nieuw: Ochtendcursus Beginners (NT2) A1

A1 taalcursus Nederlands in gemiddeld tempo. Voor totale en bijna- beginners die de taal correct willen leren spreken, verstaan, lezen en schrijven, met behulp van basisgrammatica. In de les oefen je veel met praten, woorden leren en oefeningen schrijven doe je vooral thuis. Na vier maanden kun je over jezelf praten in het Nederlands en alledaagse korte gesprekjes voeren.

12  x  2 uur, in totaal 24 uur, 4 uur huiswerk per week. Eindtoetsen op niveau A1, certificaat.

Groepsgrootte 2-9 personen

Per persoon € 435,-, materialen € 60,-

Op maandag 9:15- 11:15, 6 Jan- 6 April 2020, geen les in de schoolvakantie

Toelating: je bent hoog oopgeleid. Na een gratis intakegesprek per telefoon kun je je online inschrijven.

Nieuw: Ochtendcursus Beginners (NT2) A2

A2 Taalcursus Nederlands in gemiddeld tempo. Startniveau is A1, wat getest zal worden tijdens het gratis intakegesprek. Spreken, verstaan, lezen en schrijven, met behulp van grammatica. In de les oefen je veel met praten, woorden leren en oefeningen schrijven doe je vooral thuis. Na vier maanden kun je eenvoudig Nederlands praten, schrijven, verstaan en lezen.

Na deze cursus beheers je genoeg Nederlands om het Inburgeringsexamen te doen. Maak eerst alle proefexamens op www.inburgeren.nl en schrijf je bij voldoende resultaat daarna zelf in voor het Inburgeringsexamen.

12  x  2 uur, in totaal 24 uur, 4 uur huiswerk per week. Eindtoetsen op niveau A2, certificaat.

Groepsgrootte 2-9 personen

Per persoon € 435,-, materialen € 60,-

Op dinsdag 9:15- 11:15, 7 Jan- 7 April 2020, geen les in de schoolvakantie

Toelating: je bent hoog oopgeleid. In een gratis intakegesprek doe je enkele tests om te zien wat je instapniveau is.

 

Groepscursus Nederlands (NT2) Beginners A2

DiasBeirBordOm aan deze intensieve taalklas mee te kunnen doen, ken je nog geen Nederlands of je bent geslaagd voor het Basisexamen Inburgering Buitenland. Je hebt een werkgever, partner of kinderen die je stimuleren Nederlands te leren. Je hebt 4 uur per week les en oefent thuis 6-8 uur per week uit het boek en op internet. Na vijf weken en aan het einde van de cursus leg je 2x 4 toetsen af om te zien of je het doel, niveau A2 (zie taalniveaus CEFR), hebt bereikt.

 • Nederlands spreken, verstaan, lezen en schrijven
 • les van een ervaren docent, toetsen en certificaat

Toelating: gratis intake na telefonische afspraak.
In Almere, per persoon € 990,- , geen btw (55 uur les en 5 uur toetsen, intake en certificaat). Lesmateriaal en 8 toetsen € 90,-.

Groep 2-9 personen

Studenten van Suitcase talen betalen hun studie zelf of krijgen hun cursus vergoed door hun werkgever. Studeren met een lening van de DUO-groep is bij Suitcase talen niet mogelijk.

In de maanden mei, juni en juli bestaat Beginners A2 uit  48 in plaats van 60 uur en is het lesgeld €  780,- , lesmateriaal en 8 toetsen € 90,-

Op maandag en woensdag 19.45-21.45 uur, 6 jan. t/m 15 april 2020

Op dinsdag en donderdag 17.30-19.30 uur, 7 jan. t/ m 16 april 2020

Op maandag en woensdag, 17.30- 19.30 uur, 6 mei t/m 5 augustus 2020

Op dinsdag en donderdag 19.45- 21.45 uur, 12 mei t/m 4 augustus 2020

Op maandag en woensdag 19.45-21.45 uur, 31 aug. t/ m 9 dec. 2020

Op dinsdag en donderdag 17.30- 19.30 uur, 1 sep. t/m 10 dec .2020

Groepscursus Nederlands (NT2) B1

naturalisatieceremonieOm aan deze intensieve taalklas mee te kunnen doen, ken je al Nederlands op niveau A2 (zie taalniveaus CEFR). Je bent bereid om hard te werken om in flink tempo je Nederlands te  verbeteren, 

Je wilt Nederlands spreken en verstaan voor sociale contacten of omdat je kinderen Nederlands spreken. Daarnaast wil je ook teksten kunnen lezen, een formulier invullen en een briefje schrijven. Je hebt 4 uur per week les en oefent thuis 6-8 uur met het boek en op internet. Aan het einde van de cursus leg je 4 toetsen af om te zien of je het doel, niveau B1, hebt bereikt.

 • Nederlands spreken, verstaan, lezen en schrijven
 • Les van een ervaren docent, toetsen en certificaat

Toelating: gratis mondelinge intake op afspraak.
In Almere, per persoon € 990-, geen btw. (55 uur les en 5 uur toetsen, intake en certificaat). Lesmateriaal en toetsen € 80,-.

Groep 2-9 personen.

Studenten van Suitcase talen betalen hun studie zelf of krijgen hun cursus vergoed door hun werkgever. Studeren met een lening van de DUO-groep is bij Suitcase talen niet mogelijk.

In de maanden mei, juni en juli bestaat B1 uit  48 in plaats van 60 uur en is het lesgeld € 780,- , lesmateriaal en toetsen € 80,-

Op maandag en woensdag 17.30-19.30 uur, 6 jan. t/m 15 april 2020

Op  dinsdag en donderdag 19.45 - 21.45 uur, 7 jan. t/m  16 april 2020

Op maandag en woensdag 19.45-21.45 uur, 11 mei t/m 5 aug. 2020

Op maandag en woensdag 17.30-19.30 uur, 31 aug. t/m 9 dec. 2020

 

Groepscursus Nederlands (NT2) B2

Edris en Kelem oefenen spreken B2Om aan deze intensieve taalcursus mee te kunnen doen, beheers je het Nederlands op niveau B1 (zie taalniveaus CEFR). Je hebt een werkgever, partner of kinderen die je stimuleren het Nederlands correcter te spreken en te schrijven. Misschien moet je inburgeren. Je hebt 4 uur per week les en oefent thuis 6-8  uur met het lesmateriaal en op internet. Aan het einde van de cursus leg je 4 toetsen af om te zien of je het doel, niveau op weg naar niveau B2, hebt bereikt.

 • Nederlands spreken, verstaan, lezen en schrijven
 • Les van een ervaren docent, toetsen en certificaat

Toelating: gratis mondelinge intake op afspraak
In Almere, per persoon € 990,-, geen btw. (55 uur les en 5 uur toetsen, intake en certificaat). Lesmateriaal en toetsen € 80,-.
Groep 2-9 personen.

Studenten van Suitcase talen betalen hun studie zelf of krijgen hun cursus vergoed door hun werkgever. Studeren met een lening van de DUO-groep is bij Suitcase talen niet mogelijk.

Op dinsdag en donderdag 17.30-19.30 uur, 3 sep. t/m 12 dec. 2019

Op dinsdag en donderdag 19.45-21.45 uur, 7 jan. t/m 16 april 2020. Deze cursus is afgelast.

In de zomer geen cursus B2

Op zaterdagochtend 9.15- 13.15 uur, 5 sep. t/m 12 dec. 2020

 

Examentraining Staatsexamen II

Examentraining staatsexamen NT2 Hasmik en NadjaOm aan deze intensieve examentraining mee te kunnen doen, beheers je het Nederlands op niveau op weg naar B2
(zie taalniveaus CEFR) Je wilt in één cursus je taalniveau verhogen en meteen na de cursus Staatsexamen NT2 Programma II afleggen. Je hebt  één keer per week 3 uur les en maakt 8-10 uur per week huiswerk. Tijdens de cursus leg je 4 complete proefexamens af die beoordeeld worden volgens de normen van Staatsexamen II.

Het Staatsexamen II ( € 180,-) leg je af op 2 zelfgekozen data na de cursus op één van de examenlocaties, bijvoorbeeld Amsterdam of  Zwolle.

 • Nederlands spreken, verstaan, lezen en schrijven op B2
 • examentraining Staatsexamen NT2 Programma II
 • 4 proefexamens door voormalig examinator Staatsexamens

  Toelating: gratis mondelinge intake op afspraak
  In-instituut, per persoon € 475,-geen. btw. (24 uur les) Lesmateriaal € 60,-. Groep 2-9 personen. Studenten van Suitcase talen betalen hun studie zelf of krijgen hun cursus vergoed door hun werkgever. Studeren met een lening van de DUO-groep is bij Suitcase talen niet mogelijk.

Suitcase talen biedt de training Staatsexamen II nog één keer aan:

8 zaterdagochtenden 9.15- 12.15 uur, 11 januari t/m 29 februari 2020