Wat je moet weten voor je begint
De lessen hebben een hoog tempo en studenten moeten zelfstandig kunnen studeren en een laptop of een tablet hebben.
Bovendien moeten studenten buiten de les vier tot zes uur per week huiswerk maken.
Tot slot is er discipline voor nodig om twee keer per week ’s avonds les te volgen en ook nog huiswerk te maken.
Je bent hoogopgeleid als je na het voortgezet onderwijs op een universiteit of een hogeschool hebt gestudeerd.
Alle studenten van Suitcase talen spreken naast hun eigen taal ook Engels.
Tot niveau A1 wordt grammatica in het Engels uitgelegd. In alle andere cursussen is de voertaal Nederlands.
Met de Delftse Methode spreek je alleen Nederlands, maar de studenten stellen vragen in het Engels. De docent antwoordt in het Nederlands.
Load More
Duur, frequentie en tijd
Alle cursussen Nederlands van Suitcase talen zijn snel, want ze zijn voor hoogopgeleiden.
Beginners A1A2 vanaf nul via A1 tot en met niveau A2: 15 weken
Modules 1, 2 en 3 van de Delftse Methode, van nul tot en met A2: 15 weken Module 4 (5 weken) brengt je op een sterk niveau A2 als je verder wilt met B1.
De cursus B1 gaat van niveau A2 naar B1: vier maanden
De cursus B2 gaat van niveau B1 naar B2 : vier maanden
In de zomer duren alle cursussen drie in plaats van vier maanden en is je eindniveau een zwak niveau A2 of een zwak niveau B1.
Elke maand starten nieuwe Modules Delftse Methode.
De langere cursussen A1-A2, B1 en B2 starten in januari, mei en september. In mei start er geen cursus B2.
Alle lessen zijn ‘s avonds: vroeg (17:30- 19:30) of laat (19:45-21:45)
Kijk voor jouw cursus in het Rooster groepscursussen
Load More
Hoe kies ik de juiste cursus
Schrijf in het contactformulier waar en hoe je tot nu toe hebt gestudeerd, wat je doel is en hoe lang je in Nederland bent. Geef altijd je telefoonnummer, zodat Suitcase talen je kan bellen om verder te overleggen. Soms is deze (gratis) telefonische intake voldoende om je een advies te kunnen geven.
Als je met Module 2 of hoger van de Delftse Methode wilt starten, moet je altijd een intaketoets van 45 minuten doen op Zoom, kosten €30,-.
Module 1 van de Delftse Methode begint vanaf niveau nul. Met de Delftse Methode leer je sneller dan met de andere cursussen, maar je moet vóór elke les 2-3 uur leren, anders kan je niet meedoen. Je krijgt weinig grammatica en moet zelfstandig kunnen studeren.
Ook de cursus A1+A2 start vanaf niveau nul. In deze traditionele cursus krijg je meer grammatica dan met de Delftse Methode, maar ook voor deze cursus heb je een laptop nodig en studeer je twee uur per les.
Voor het Basisexamen Inburgering Buitenland heb je niet leren spreken. Bij Suitcase talen spreek je vanaf les 1 en daarom moet je toch vanaf het begin beginnen. Er zijn twee startmogelijkheden: Module 1 van de Delftse Methode of de complete cursus A1A2.
Heb je wel spreken op A1 geleerd, bel dan tijdens kantooruren voor een telefonische intake. Wij spreken dan Nederlands met je, en op basis daarvan geven wij een advies.
Als je met Module 2 of hoger van de Delftse Methode wilt starten, maak dan telefonisch een afspraak voor een intaketoets van 45 minuten op ZOOM, kosten € 30,-
Je kunt drie Modules Delftse Methode volgen of de cursus A1-A2 doen. Je leert met beide mogelijkheden genoeg taal voor het Inburgeringsexamen. Ze duren allebei 15 weken.
Daarna heb je taalniveau A2 bereikt. Lees dan op nt2 dossier KNM hoe je je kunt voorbereiden op KNM. Op nt2 dossier ONA vind je wat je kunt doen voor ONA. Het ONA-examen hoef je niet te doen als je drie maanden in Nederland werkt.
Doe alle proefexamens en schrijf je vervolgens in op www.inburgeren.nl
Load More
Gemiste lessen
Optie 1: Vraag je docent of je de te missen les(sen) per Zoom of Facetime kunt bijwonen. Dat kan alleen real-time en als de docent dit vóór 16.30 u. weet. Je kunt niet meer dan 6x lessen per Zoom of Facetime bijwonen als je lessen op locatie volgt. Een ‘hybride les’ (zowel op locatie als online) betekent extra werk voor de docent en is niet optimaal voor de online student.
Optie 2: Weet je de te missen data al vóórdat je je inschrijft? Overleg dan eerst met Suitcase talen.
Load More
Betaling
Stoppen
Je kunt altijd stoppen met een module van de Delftse Methode, maar je krijgt geen geld terug. Omdat je per module betaalt, ben je nooit veel geld kwijt. Je kunt later de module overdoen, maar je moet dan opnieuw de hele module betalen en krijgt geen korting.
Bij een langere cursus kun je na de eerste maand probleemloos stoppen. In geval je later wilt stoppen, moet je toch de hele cursus betalen. Wel kan je je verdere deelname aan de cursus eenmalig tot een later moment uitstellen.
Afzeggen
Nadat je betaald hebt voor een module Delftse Methode, krijg je dit geld niet terug, maar je mag wel eenmalig je deelname tot een later moment uitstellen.
Ook krijg je jouw aanbetaling voor een langere cursus niet terug, maar je mag wel eenmalig je deelname tot een later moment uitstellen.
Je betaalt de korte modules van de Delftse Methode per Module- van te voren en in één keer.
Je mag de langere cursussen in vier termijnen betalen. De eerste is een aanbetaling om je plaats te reserveren. Na de eerste cursusmaand kan je nog zonder problemen stoppen. Stop je later, dan moet je de hele cursus betalen.
De Modules Delftse Methode zijn kort: 5 weken. Je krijgt nooit korting of geld terug. Schrijf je voor een latere datum in zodat je geen lessen hoeft te missen.
Noem de exacte data van de te missen lessen in je online inschrijving voor een langere cursus, dan trekken wij die lessen af van het totaalbedrag. Gemiste lessen worden nooit achteraf in korting gebracht.
Load More
Het Inburgeringsexamen
Suitcase talen geeft geen ONA, omdat de meeste studenten werken en ONA niet hoeven te doen.
Je moet wel altijd KNM doen. Lees eerst op www.suitcase.nl de eisen. Lees dan op nt2 dossier KNM hoe je je kunt voorbereiden. Controleer jezelf door de proefexamens te doen op www.inburgeren.nl en gebruik diezelfde website om je in te schrijven voor het KNM-examen.
Op nt2 dossier ONA lees je hoe je je kunt voorbereiden op ONA
De Nederlandse overheid werkt aan een nieuwe wet, die op 1 januari 2022 ingaat. Alle informatie, ook voor jouw persoonlijke situatie, vind je op www.inburgeren.nl