Wat je moet weten voor je begint
Je bent hoogopgeleid als je na het voortgezet onderwijs op een universiteit of een hogeschool hebt gestudeerd.
De Delftse methode is volledig in het Nederlands. Ook vragen in de les worden beantwoord in het Nederlands.
Aan de andere kant schrijft Suitcase talen alle organisatorische informatie tot niveau A2 in het Engels.
Gelukkig spreekt de docent ook Duits, Frans, basis-Russisch en Spaans. Zij doet dit echter alleen als laatste redmiddel.
De lessen hebben een hoog tempo en studenten moeten zelfstandig kunnen studeren en zonder hulp met een tablet of computer kunnen omgaan.
Bovendien moeten studenten buiten de les vier tot zes uur per week huiswerk maken.
Tot slot is er discipline voor nodig om twee keer per week ’s avonds les te volgen en ook nog huiswerk te maken.
Duur, frequentie en tijd
Elke maand starten nieuwe modules Delftse Methode, maar niet in april, augustus en december.
Alle Delftse modules tot niveau A2 zijn op maandag- en woensdagavond. Je hebt twee keer per week les.
Daarentegen zijn de B1-modules op dinsdag- en donderdagavond.
De onmisbare modules beginnen tussen 18:00 en 21:00. Maar, de optionele modules Grammatica A2, Grammatica B1, Examentraining A2 en Examentraining B1 zijn van 21:00-21:40. Soms lukt het om deze modules naar een eerder tijdstip te verplaatsen.
Gebruik voor je planning de pagina cursussen met daaronder (mobiel) of aan de rechterzijde (computer) het rooster.
Alle cursussen Nederlands van Suitcase talen zijn snel, want ze zijn voor hoogopgeleiden.
Als je vanaf nul begint, spreek je na 20 weken op niveau A2. Het is goed te weten dat het A2-niveau van de Delftse methode hoger is dan dat van het Inburgeringsexamen tot januari 2022.
Daarna heb je nog eens 20 weken nodig om niveau B1 te bereiken. Opnieuw is dit B1-niveau hoger dan dat van traditionele cursussen. Dit komt doordat je in de Delftse methode meer spreekt.
Van een B1-niveau heb je veel plezier in je Nederlandse sociale leven. Bovendien heb je dit niveau nodig voor het Inburgeringsexamen als je na 1 januari 2022 in Nederland bent gearriveerd.
Lees meer over de niveaus op Taalniveaus CEFR/ERK
Hoe kies ik de juiste cursus
Schrijf in Contact waar en hoe je tot nu toe hebt gestudeerd, wat je doel is en hoe lang je in Nederland bent. Geef altijd je telefoonnummer, zodat Suitcase talen je kan bellen om verder te overleggen.
Meestal is deze (gratis) telefonische intake voldoende om je een advies te kunnen geven. In moeilijke gevallen bieden we je een gratis proefles aan. Zowel jij als de docent weten na afloop of de les waaraan je hebt meegedaan, op jouw niveau is.
Het hangt ervan af hoe goed je spreekt. Vaak kan Suitcase talen je al na één telefoongesprek een goed advies geven. Je moet dat gesprek dan wel zelf voeren en het niet door je partner laten doen.
In de Delftse methode begin je in de eerste les met spreken en je leert in elke les 50 nieuwe woorden te gebruiken. Vaak beginnen studenten die al een beetje spreken, toch met Module 1.
Je kan op werkdagen tussen 9.30 u. en 16:30 u. bellen. Nog beter is het om het contactformulier te gebruiken. Geef daar antwoord op de volgende vragen:
1 Hoe heb je Nederlands geleerd?
2 Hoe lang leer je al Nederlands?
3 Waarom wil je Nederlands leren, wat wil je bereiken?
We bellen we dan snel terug om je een goed advies te geven.
Ben je na 1 januari 2022 in Nederland aangekomen, dan moet je Inburgeringsexamen doen op niveau B1. Daar heb je 8 modules van 5 weken voor nodig, dus 20 weken.
Voor het B1-examen heb je bovendien examentraining nodig, die duurt ook 5 weken.
Is je situatie anders, gebruik dan het Contactformulier. Beschrijf je situatie zo zorgvuldig mogelijk en geef je telefoonnummer. In een telefoongesprek zullen wij verdere vragen stellen. Tot slot geven wij een advies.
Zolang je niet kunt spreken, ben je voor de Delftse methode een totale beginner. Waarom? Omdat je in de Delftse methode vanaf de eerste seconde Nederlands spreekt.
Maar, als je wel Nederlands begrijpt, helpt dat zeker. Hoe? Je zult minder moeite hebben dan studenten die nog niets weten.
Toch is het verstandig gewoon te beginnen met Module 1, net zoals iedereen die niet meer dan ‘Goedemorgen’ en een paar andere woorden kan zeggen.
Als je zorgvuldig wilt onderzoeken of je misschien met Module 2 of een hogere kunt beginnen, gebruik dan het Contactformullier. Vertel daarin over je situatie en wat je met je Nederlands wilt bereiken.
Daarna bellen we je, stellen nog enkele vragen en praten wat Nederlands met je. Tot slot geven we je een advies.
Gemiste lessen
Stuur je docent een sms, e-mail of WhatsApp zodra je weet dat je de les moet missen. Als je dat vóór 17:00 doet, zal de docent de les voor je opnemen – als alle studenten toestemming geven. Je ontvangt dan de volgende dag een e-mail met een link naar de opname, die 48 uur geldig is.
Als je niet op tijd om de opname vraagt, kan je de les niet inhalen.
Aan de andere kant is het grote voordeel van les online dat je de les overal kunt volgen – zolang de tijdsverschillen niet al te groot zijn. Veel studenten doen daarom toch mee met de les als zij op congres, zakenreis of kort op vakantie zijn.
Betaling
De modules van de Delftse Methode duren slechts 5 weken en je betaalt elke module van te voren en in één keer.
Je betaalt je privélessen van te voren in blokken van 5 weken.
Werkgevers of andere instellingen betalen zowel modules als privélessen altijd van te voren en in één keer.
Als de student na de betaling stopt of annuleert, volgt geen terugbetaling van het resterende bedrag.
Stoppen
Een module van de Delftse Methode duurt slechts vijf weken en je betaalt altijd vooruit en per module.
Je krijgt geen geld terug als je tijdens een module stopt.
Afzeggen
Als je betaald hebt voor een module Delftse Methode maar hem wilt afzeggen, krijg je geen geld terug. Je mag wel je deelname tot een later moment uitstellen. Je krijgt maximaal een jaar de tijd om de module alsnog te doen.
Een Module Delftse Methode is niet duur en bovendien is hij kort: 5 weken. Je krijgt daarom nooit korting of geld terug!
Schrijf je liever voor een latere datum in, zodat dat je geen lessen hoeft te missen. Maar, omdat online lessen van over de hele wereld gevolgd kunnen worden, doen veel studenten gewoon mee met de les als zij op een congres of zakenreis zijn, of kort op vakantie.
Moet je toch een les missen, vraag dan je docent of zij de les op wil nemen. Als je dat op je lesdag vóór 17:00 doet en alle studenten geven toestemming voor de opname, krijg je de volgende dag de link naar de opname toegestuurd. Je kunt de opname tot 48 uur na de les bekijken.
Het Inburgeringsexamen
Suitcase talen helpt niet met MAP (vroeger ONA), omdat de meeste studenten werken en ONA niet hoeven te doen.
Daarentegen moeten wel alle kandidaten Inburgeringsexamen het onderdeel KNM doen. Daar helpt Suitcase talen wel bij.
In de eerste plaats staan er veel KNM-teksten in de Delftse methode.
Ten tweede praten we in de conversatieles over de verschillen in geschiedenis, cultuur en gewoontes tussen jouw eigen land en Nederland.
Tot slot krijg je in de examentraining tips die je helpen om te slagen voor het onderdeel KNM, Kennis van de Nederlandse Maatschappij.
Inburgeringsplichtigen die na 1 januari 2022 in Nederland zijn aangekomen, doen Inburgeringsexamen op niveau B1.
Ben je eerder in Nederland aangekomen? Doe dan vóór 31 december 2022 één of meerdere examenonderdelen op niveau A2. Alleen dan heb je ook in 2023 het recht om het hele examen op niveau A2 af te leggen.
Alle informatie, ook voor jouw persoonlijke situatie, vind je op www.inburgeren.nl